Freeride & Adventure Austrian Alps, Oostenrijk

Freeride & Adventure tochten in de Austrian Alps vanuit het idyllische Neukirchen. Over tracks en trails van alle soorten en maten, langs watervallen en vergezichten. En je de hele week te laten verwennen in een viersterrenhotel.


Neukircheniconen* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Tussen Nationaal Park en Bikearena 
Neukirchen ligt op 865 meter hoogte tegen aan de ene kant het Nationaal Park Hohe Tauern en de Grossvenediger, met 3674 meter de hoogste berg in het Salzburger Land. En aan de andere onderdeel is van de Kitzbühel Alpen, een ruig afwisselend gebied (met liften) waar we de mooiste afdalingen zullen maken.
Het Oostenrijkse dorp is het mountainbikecentrum van het Pinzgautal, telt 3000 inwoners en heeft een gezellig centrum met kroegjes met livemuziek.
Rond Neukirchen ligt een netwerk van 500 kilometer mountainbikeroutes waarvan driekwart singletrack. Neukirchen is het middelpunt van de WildKogel Bikearena en het NighKnights Freeride bikepark.

In de Autrian Alps bieden wij ook voor gezinnen gevarieerde mountainbiketochten op maat aan.  Met eigen huurmountainbikes in alle maten.
Je verblijft in het luxe vier sterren hotel Steiger in een één-of tweepersoonskamer met toilet, badkamer en balkon. Het hotel ligt in het dorp en is voorzien van een zwembad en uitgebreide wellness.

Voor wie?
Voor de ervaren mountainbiker met veel Alpen ervaring maar ook voor de beginnende biker die voor het eerst het ruige buitenland wilt verkennen.

BELANGRIJK: Je geeft van tevoren je niveau aan maar bent bij ons ben niet gebonden aan een niveau-indeling met een vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt. Dit is omdat gedurende de week uit ervaring blijkt dat veel mountainbikers, door de juiste opbouw van routes en aanwijzingen, zichzelf sterk verbeteren.
Bij de reis zit een gratis voorbereidende dagclinic inbegrepen.

Uitrusting en voorbereiding
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tocht vraagt veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt!
Een full suspension mountainbike met een verzet 22-32-44 voor en 34 achter is sterk aan te raden,
Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Wanneer
20 – 27 augustus 2017

Cross Country en Freeride
Je hebt keuze uit twee mogelijkheden:
kijk op:  cross country voor alle info (prijzen en programma) over de mountainbike dagtochten
en op: freeride & downhill voor alle info (prijzen en programma) over de freeride en downhill mogelijkheden.
Een combinatie van cross country en freeride is mogelijk. Heb je je ingeschreven voor een cross country week maar wil je een dagje freeriden of andersom, dan is dat geen probleem.
– Een programma op maat of eigen gewenste data, bijvoorbeeld een deel van de week of een lang weekend, kan ook.

Wanneer?
Data voor 2016 worden binnenkort bekend gemaakt.
Ga naar het 
inschrijfformulier en verheug je op een fantastische mountainbikeweek in de Alpen.

Kijk voor meer voorpret en informatie naar het filmpjede foto’s en de verschillende verhalen in diverse mountainbikemagazines FIETS 2011, BIKE 2009, BIKE 2008, BIKE 2005

Heb je nog vragen? Kijk bij meest gestelde vragen of mail ons.

Reisvoorwaarden MTBCLINIC.NL