Trail-weekend Fichtelgebergte, Duitsland

Een lang weekend trails rijden in een onontdekt mountainbike walhalla in Duitsland.

Fichteliconen* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Slo-Duit-2007-(116)

Bike-4

B-1

S-11-3

B-7

Cube-2

Ochsenkopf
Net ten oosten het Thuringerwald gelegen en met als hoogte 1024 meter is de Ochsenkopf in het Frankenwald een van de hoogste bergen in de omgeving. Onderaan deze berg verblijven we in het Bullheadhouse dat tevens gelegen is naast de lift waar toe je onbeperkte toegang hebt!

Maar het mooiste van het gebied zijn toch wel de trails, deze ruwe rotsachtige omgeving. Het gesteente dat voornamelijk bestaat uit graniet wat zorgt voor rotsblokken die zeer uitdagend zijn om over heen te rijden.

Het weekend zal gericht zijn op het rijden van technische trails, maar ook zal je de omgeving zien en zal er nu en dan ook wat geklommen moeten worden.

Het mooie aan dit weekend is dat je alleen de vrijdag en maandag hoeft vrij te nemen, maar het zal wel voelen alsof je een week in de Alpen hebt mogen vertoeven!

Voor wie?
Voor de ervaren mountainbiker met veel ervaring die een nieuw gebied wilt leren kennen maar ook voor de beginnende biker die voor het eerst het ruige buitenland wilt verkennen.

Data
28 juni – 2 juli 2018
5 – 9 juli 2018

Dag indeling.
Aankomst op donderdagavond. Ontvangst met een downhill burger en een lekker drankje.

Op vrijdag gaan we de trails verkennen, maar we beginnen in het bikepark dat naast het Bullheadhouse is gelegen om aan onze skills te werken en vervolgens de lift richting Ochsenkopf te pakken en hier een aantal trails te gaan rijden.

Op zaterdag gaan we een dagtocht doen, onder andere richting de Schneeberg dat naast de Ochsenkopf ligt en met 1051 meter net iets hoger is als Ochsenkopf.

Op zondag zullen we een combinatie maken van de voorgaande dagen en zal het mogelijk zijn om lekker vaak de lift naar boven te pakken en alle mogelijk trails te leren kennen of juist nog een mooie dagtocht te maken waar ook voor moet geklommen worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan je skills te werken in het bikepark.

En op maandag zullen helaas alweer afscheid moeten nemen, maar niet zonder een lekker uitgebreid ontbijt. En natuurlijk neem je een stapel nieuwe skills en ervaringen mee naar huis.

Prijs
€ 395,-

Inclusief
– 4 overnachtingen in het Bullheadhouse
– uitgebreid ontbijt
– elke dag een afwisselende avondmaaltijd, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet
– gratis grote bidon met elke dag sportdrank
– elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding
– uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie
– onbeperkt toegang tot de lift naar Ochsenkopf

Prijzen zijn exclusief vervoer van Nederland naar Fichtelberg. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen.

Vanaf de grens is het een goeie 5 uur rijden naar Fichtelberg.

Schrijf je in via inschrijfformulier , en verheug je op een fantastisch trail weekend in Oost-Duisland.

Kijk voor meer voorpret de foto’s!

Heb je nog vragen? Kijk bij meest gestelde vragen of mail ons.

Reisvoorwaarden MTBCLINIC.NL