55plus Clinic

Bijna 80% van de 55 plussers ervaart stress als er conditiedoelen moeten worden gehaald. Veel sporten zijn te prestatiegericht. Onze clinic is geen competitieve race maar een dag waarin genieten centraal staat. De mountainbikeclinics voor 55-plussers richten zich niet alleen op fysieke conditie maar ook op mountainbikevaardigheden en beleving. Sporten is gezond maar de wijze waarop is heel belangrijk.

Je leert veel en de clinic wordt ter plekke aangepast aan het niveau van zowel de hele groep als de individuele deelnemers. Als je meer of minder wilt, dan wordt dat geregeld. Top!
Daarnaast ontzettend aardige mensen en heel goed materiaal. Een aanrader! – Dick Cozijnsen

Waarom het juist voor 55 plussers van belang is te sporten.
Rond de leeftijd van 55 neemt bij veel mensen de gemiddelde fysieke inspanning wat af. Het zorgt dat velen niet in goede conditie zijn. En dat is zonde want als je als 55-plussers nog fit en gezond van je pensioen wilt genieten, zul je actiever moeten worden.
Een gebrek aan tijd, gezondheidsproblemen, te weinig motivatie of gewoon geen geschikte sport kunnen vinden. Zomaar een paar redenen waarom veel 55-plussers te weinig sporten, blijkt uit onderzoek.

De universiteit van Utrecht heeft uitgezocht dat vele 55-plussers zich geregeld buiten gesloten voelen omdat sportlessen zich vooral richten op een jonger publiek.
Als leraren lichamelijke opvoeding herkennen wij dat uit de praktijk en leggen wij de nadruk daarom op plezier. Niet harder, maar leuker. Lichaam en geest moeten op elkaar afgestemd zijn. Waardoor de motivatie om vaker eropuit te trekken groter wordt en daarmee automatisch de fysieke conditie wordt verbeterd. Waardoor je gezond en vitaal ouder wordt.

Mountainbiken is bij uitstek een sport die daarvoor volop mogelijkheden heeft. Laagdrempelig, afwisselend, je kunt het zo uitdagend maken als je wilt en je bent heerlijk buiten in de natuur.

Je bent nooit  te oud om vaardigheden te leren of te verbeteren.
“Ik ben te oud om dat nog te leren” en ‘dat is iets voor jonge jongens’, zijn veel gehoorde uitspraken die wij zelfs horen van 35 plussers! Maar het klopt niet want je leert je hele leven door. En wij brengen je in veilige, uitdagende situaties waarin je dit zult ervaren. Beleef de kick dat je nieuwe rijtechnieken leert en bestaande sterk kunt verbeteren.
De clinic wordt gegeven door zeer ervaren mountainbike-instructeurs die zelf 55+ zijn!

Voor wie?
Van de beginnende mountainbikester die kennis wilt maken met de sport maar ook voor de gevorderde die zijn of haar grenzen wilt verleggen.

Locatie
MTBCLINIC.NL, Kerkallee 37A, Velp (gld.)


tijd
We starten om 9:30 en de clinic zal tot ongeveer 15:00 uur duren.
bike
Deze clinic is zowel op een hardtail als full-suspension mountainbike te volgen.
Protectie
Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan (bij ons gratis te leen) als je voor het eerst met flatpedals rijdt.
prijs
€ 75,00 voor de clinic en eventueel € 15,00 om een hardtail te huren.