Algemene informatie Mountainbike Clinic

Wij delen in op 5 niveaus: ‘beginner’, ‘basis’, ‘geoefend’, gevorderd’ en ‘expert’. Een clinic begint om 9.30 uur, 11.00 uur of 13.00 uur, duurt ca. 4 uur tot 5 uur en zijn 15 tot 30 kilometer lang. Tijd en kilometers zijn afhankelijk van je conditie en type clinic (algemeen, next level , kidsclinic etc.).
Het gaat niet om het aantal kilometers maar om de tijd die we nemen de vele nuttige tips en trucs voor te doen, uit te leggen, uitgebreid te herhalen en individueel te instrueren.
Bij ons gaat het om veiligheid, kwaliteit en beleving.
Er gaan minimaal twee instructeurs mee met een groep van 8 tot 10 deelnemers. Onderweg wordt gestopt voor een eetpauze. Na afloop is er een workshop onderhoud in onze werkplaats waar je ook je mountainbike kunt schoonmaken.

Voor wie?
Voor de beginner die voor het eerst een mountainbike ziet tot de vergevorderde biker die zijn grenzen wilt verleggen.
Kijk verder op niveau-indeling en inhoud van de clinic en naar next level.
Kinderen met een lichaamslengte vanaf 1 meter 35 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de ouder-kind clinic.
Als je geen mountainbike hebt, kun je een mountainbike inclusief helm (beide op maat) voor € 15,- bij ons huren.

Locatie
De clinics starten en eindigen vanuit onze ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37A 6882 AM in Velp (GLD), direct gelegen aan het Veluwemassief.

Een droge en warme ontvangstruimte/lounge, een werkplaats, omkleedruimtes en warme douches. Faciliteiten die onmisbaar zijn voor een succesvolle mountainbikeclinic.
Bij warm weer kun je je heerlijk opfrissen, bij koud en nat weer ga je warm en droog naar huis.
Er is voor- en na de clinic onbeperkt gratis koffie, thee, koek en frisdrank.

Wij beschikken niet alleen over een uitgebreide, professionele werkplaats met alle benodigde gereedschappen maar hebben ook de juiste onderdelen én lenen aan iedereen gratis noodzakelijke uitrustingstukken zoals protectie, pedalen en schoenen.
Ideale en noodzakelijke voorwaarden om verantwoord op pad te gaan.

Alleen als je eigen mountainbike of de huur-mountainbike onder leiding van de instructeur/monteur, optimaal is afgesteld, kun je veilig op pad en komen de aanwijzingen maximaal tot zijn recht.

Na afloop kun je op onze afspuitplaats de mountainbike schoonmaken en in de werkplaats verder onderhouden en invetten. Zodat je je mountainbike weer schoon achter of in de auto kunt meenemen.

Op hetzelfde terrein is ook B&B De Veluwezoom met 4 tweepersoonskamers met ieder een eigen wc en douche. Ideaal om vooraf uitgerust aan de clinic te beginnen en/of er een dagje aan vast te plakken.

‘Hi, I just want to thank you so much for an amazing day. I have learnt and overcame so many fears. It opened a world to me. You are a great biker and trainer. Thanks’, – Juriena

Dagindeling
De clinics beginnen  om 9.30 uur,  11.00 of 14.00 uur en duren ongeveer 4 à 5 uur.
Bij ontvangst is gratis koffie of thee en de mogelijkheid om te kleden. Daarna hebben we een bikecheck, een introductie, neem je de gratis bidon mee en gaan we op pad.
Na ongeveer 4 à 5 uur, afhankelijk van de soort clinic, weersomstandigheden en je conditie, komen we terug.
Ook dan is er gratis koffie, thee en frisdrank, kun je douchen, hebben we een korte workshop onderhoud, informatie over materiaal, aankoopadviezen, info over mountainbikeweekenden, mountainbikevakanties etc.
Kortom een afwisselend programma vol genieten.

Data
Kijk voor data op het inschrijfformulier. Zolang daarop niet staat aangegeven dat de clinic vol is, gaat deze door.

Privéclinic
Buiten de vaste data kun je een privéclinic op een zelf voorgestelde datum en tijd volgen en de onderwerpen tijdens de clinic zelf bepalen.

Prijzen
Kijk hier voor de prijzen.

De clinics gaan altijd door. Er zijn geen minimumvoorwaarden of aantallen.
Alleen bij zeer bijzondere weersomstandigheden, bijvoorbeeld zware storm, veel sneeuw of strenge vorst, kan de clinic worden afgelast en uitgesteld. Regen hoort daar niet bij. Als de clinic wordt afgelast krijg je vooraf een mail en SMS bericht. Aan afgelasting of uitstel zijn geen kosten verbonden. De inschrijving wordt in overleg verplaatst of reeds betaald inschrijfgeld wordt teruggestort.


Alle faciliteiten op een rij
Er zijn parkeerplaatsen, toiletten, omkleedruimtes, douches en gratis wifi.
Waardevolle spullen kun je veilig achterlaten in opbergkluisjes.
Voor en na de clinic is er gratis koffie en thee. Vergeet niet je eigen lunchpakket mee te nemen.
Daarnaast zijn gratis mountainbikeschoenen beschikbaar om uit te proberen.
Na afloop staan gratis schoonmaak-, smeermiddelen, gereedschap én advies ter beschikking zodat je je mountainbike weer helemaal schoon en onderhouden mee naar huis neemt.
In onze uitgebreide werkplaats krijg je na afloop een korte workshop onderhoud.
Alle voorzieningen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de vergunning van Natuurmonumenten.
Tegen scherpe prijzen kun je o.a. schoonmaakmiddelen, onderdelen, Endura kleding, Five Ten en Bontrager mountainbikeschoenen, DMR pedalen en een Evoc rugzak aanschaffen.
Na inschrijving mailen we alle verdere praktische informatie.

Ga naar prijsoverzicht en cadeaubon.

Ga naar het inschrijfformulier voor de data en om je in te schrijven voor een uitdagende mountainbikeclinic.

 

We starten ’s morgens, soms ook ’s middags. De clinics duren ongeveer tussen twee uur (ouder-kind) en ca. vijf uur bij volwassen. Wij kijken niet op een kwartiertje. Het is een dag genieten.
Met voorlichting in onze werkplaats en mogelijkheid je eigen mountainbike schoon te maken en af te stellen. En gezellig chillen in ons bikecafé.

mountainbike

Deze clinic is zowel op een hardtail als full-suspension mountainbike te volgen. En soms ook e-mtb. Alle drie bij ons te huur.
Al onze mountainbis beschikken over een verstelbare zadelpen (zadeldropper)

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan. Alles is bij ons (gratis) te leen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Clinic kost € 70,-
exclusief huur hardtail € 15,- / fully € 25,- of e-mtb € 40,-
Inclusief alle verdere faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc. etc.