Business Bike

Business Bike: Niet dromen, maar doen!

Business bike is een uitdagende dag op onze werkvloer, het bos. Een dag die inspireert en prikkelt. Een dag waarin tijdens spannende mountainbikecircuits initiatief, management, durf en zelfkennis centraal staan. Geen goeroe-talks maar aan de slag vanuit onze praktijkervaring. Wij laten je onze werkwijze ervaren en wij vertellen welke paden met obstakels wij hebben bereden op weg naar succes. Een uitwisseling van management ervaringen en praktijkvoorbeelden.

De instructeurs van MTBCLINIC.NL zijn liefhebbers die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Én we zijn vakmensen die constant zoeken naar betere ‘landschappen’, naar betere methodieken, naar het plaatsen van mensen in en het ontwikkelen van mensen naar hun mountainbikeomgeving.

MTBCLINIC.NL vond zijn oorsprong in 1995 met een succesvol georganiseerd  mountainbikefestival waar 750 deelnemers en 5000 toeschouwers op af kwamen. Inmiddels organiseert MTBCLINIC.NL al vijftien jaar jaarlijks 200 clinics, sport- en bedrijfsdagen, trial-, freeride- en downhillclinics, Ladies Only, Masterclasses, kidsclinics, lezingen, mountainbikeweekenden, buitenlandse mountainbikeweken. Alles voor een sterk uiteenlopend spectrum van individuen, bedrijven en instellingen, ministeries en multinationals.

Niets gaat vanzelf, zelfs bergaf rijden niet. We laten je zien hoe wij werken en hoe wij onze resultaten bereiken. Loslaten (niet je stuur), vertrouwen, vallen en opstaan, vooruit kijken zijn essentieel in mountainbiken, maar ook in het organiseren van je bedrijfsactiviteiten en het leidinggeven aan medewerkers. Wij reiken je handvatten die je kunnen helpen van Dromen naar Doen. Hoe reageren mensen op nieuwe situaties en hoe ga je daar als leidinggevende mee om? Welke opbouw maak in je gedachten, in je aanwijzingen en je omgang. 

Tijdens Business Bike blijven we in de hang-out sfeer waarin wij de mountainbikesport beleven: no-nonsense, open en vrij. En we gaan het hebben over onze filosofie. Over het opstellen van gezamenlijke doelen met partners en sponsors vanuit een win-win gedachte. Over hoe we samenwerken met natuurbeschermingsorganisaties en grondeigenaren die (schijnbaar) tegengestelde belangen hebben. En over de toekomst: hoe ga je om met leerlingen en stagiaires. Hoe stuur je hen aan en wat kan je daar zelf van leren. 

Wij zien in mountainbiken een metafoor voor succesvol uitdagingen en laten het jou tijdens een veelbewogen dag ervaren.

mtbclinic.nl mountainbike clinics

Indeling van de dag:
10.00 uur – ontvangst met koffie /  thee
10.30 uur – kennismaking en introductie
10.45 uur – uitdelen en check mountainbikes, helmen, bidons met sportdrank
11.00 uur – naar onze werkvloer: de mountainbikecircuits in het bos
13.00 uur – lunch met
– bezoek aan de andere werkvloer: onze bedrijfsruimte en werkplaats
– evaluatie van de ochtend, vooruitblik op de dag
14.00 uur – mountainbiken: hoe bereik je succesbelevingen
17.00 uur – einde, douchen, evaluatie, chillen aan de bar
17.30 uur – pastamaaltijd met consumptie
18.30 uur – einde