Urban Bike Tour

Door steegjes, over trappen en muurtjes. Over de stuwwal door de achterkant van de stad. Door het centrum naar Rijnkade. Achterlangs en tussendoor. In het doolhof van de stad weten wij met onze ogen dicht de uitdagendste freeride mogelijkheden te vinden. Maak het mee tijdens de Urban Bike Tour.


“Top clinic. Een aanrader!” – Job

Voor wie?
Voor de mountainbiker met lef en bravoure. Je hoeft geen technisch volmaakte mountainbiker te zijn maar wel beschikken over een goede conditie.
Alleen voor besloten groepen die regelmatig met elkaar mountainbiken. Minimaal 3, maximaal 5 deelnemers.

Locatie en data
De clinics starten en eindigen vanuit onze locatie aan de Kerkallee 37A 6882 AM in Velp (GLD), direct gelegen aan het Veluwemassief. De datum van de Urban Bike Tour wordt in overleg bepaald.

Dagindeling
09:00 – Ontvangst met gratis koffie of thee
09.30 – Kennismaking, introductie, uitdelen protectie
12.30 – Pauze onderweg met gratis koffie of thee
15.00 – Einde, chillen in onze hang-out

Prijs
€ 85,- per persoon, inclusief:
– Consumptie bij ontvangst en onderweg
– Grote bidon met sportdrank
– Protectie
– Platformpedalen
Prijs is exclusief eventuele huur mountainbike: € 15,-.

Voorzieningen
Er is een ruime parkeerplaats, dames- en herentoiletten en kleedkamers met warme douches. Waardevolle spullen kun je veilig achterlaten.
Voor en na de clinic is er gratis koffie, thee en sportdrank. Vergeet niet je eigen lunch mee te nemen.
Daarnaast zijn gratis Five Ten mountainbikeschoenen beschikbaar om uit te proberen of te lenen als je geen geschikte schoenen hebt.
Na afloop staan gratis schoonmaak-, smeermiddelen, gereedschap én advies ter beschikking zodat je je mountainbike weer helemaal schoon mee naar huis neemt.
In onze uitgebreide werkplaats krijg je na afloop een korte workshop onderhoud.
Er is gratis wifi.
Alle voorzieningen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de vergunning van Natuurmonumenten.
Tegen korting kun je o.a. schoonmaakmiddelen, onderdelen, sportvoeding, Endura kleding, Five Ten mountainbikeschoenen, DMR pedalen en een Evoc rugzak aanschaffen.

Alleen bij zeer bijzondere weersomstandigheden, bijvoorbeeld zware storm, veel sneeuw of strenge vorst, kan de tour worden afgelast. Regen hoort daar niet bij. Bij afgelasting krijg je vooraf een mail en SMS bericht. De tour wordt in overleg verplaatst of reeds betaald inschrijfgeld wordt teruggestort.We starten om 9:00 en de clinic zal tot ongeveer 15:00 uur duren.

Een full-suspension is aan te raden, maar het is ook te doen op een hardtail.

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast ook knie- en scheenbeschermers. Elleboogbescherming is aan te raden. Dit is kosteloos bij ons te leen.

€ 85,00 voor de clinic en eventueel € 15,00 om een hardtail te huren.