Wheelie, Bunny hop & Obstakels

Centraal in deze Next Level clinic staan het maken van een wheelie, wheelie-inzet, manual en verschillende obstakels vanaf 10 cm hoogte. Erover en er vanaf. In een uitgebreide warming up besteden we aandacht aan balans, coördinatie en controle.
De wheelie is ongetwijfeld de populairste truc op de mountainbike. Gecontroleerd op het achterwiel rijden is natuurlijk een uitdagende wijze van imponeren. Maar het is daarnaast een prima oefening in fietsbeheersing.
De bunny hop wordt uitgebreid behandeld omdat veel ervan ook terugkomt in andere technieken, zoals bij de wheeltap en step-up/step-off. Bij elke techniek geven we uitgebreide voorbeelden en persoonlijke aanwijzingen over actieve basishouding en gewichtsverdeling, over hoe en wanneer te remmen, over het omhoog halen van voor- en achterwiel, over de pedalkick etc.

Belangrijk is ook de voorlichting over onderdelen en materialen die doorslaggevend zijn om rijtechnische vorderingen te maken. Samen met de afstelling die daar bij hoort:
– De plaats en positie van de remmen
– De breedte van het stuur
– Wat is het nut van een zadelpenversteller c.q. snelsluiter
– Waarom een kortere voorbouw
– Voor- en nadelen van klik- en platformpedalen
– Welke schoenen horen bij welke pedalen
Van te voren wordt in onze werkplaats daar uitgebreid op in gegaan en kun je onderdelen (pedalen, schoenen, protectie, snelsluiter, korte stuurpen) gratis lenen.

“Nieuwe ervaring op flat pedals. Was wel wennen maar zeer uitdagend en zinvolle clinic!” -Warner

Data en locatie
De clinics starten en eindigen vanuit onze locatie aan de Kerkallee 37A 6882 AM in Velp (GLD), direct gelegen aan het Veluwemassief. De clinics gaan altijd door, er is geen minimum aantal. Als de clinic vol is, wordt dit aangegeven op het inschrijfformulier.

Voorzieningen
Er is een ruime parkeerplaats, dames- en herentoiletten en kleedkamers met warme douches. Waardevolle spullen kun je veilig achterlaten.
Voor en na de clinic is er gratis koffie, thee en frisdrank. Vergeet niet je eigen lunch mee te nemen.
Daarnaast zijn gratis mountainbikeschoenen beschikbaar om uit te proberen of te lenen als je geen geschikte schoenen hebt.
Na afloop staan gratis schoonmaak-, smeermiddelen, gereedschap én advies ter beschikking zodat je je mountainbike weer helemaal schoon mee naar huis neemt.
In onze uitgebreide werkplaats krijg je na afloop een korte workshop onderhoud.
Er is gratis wifi.
Alle voorzieningen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de vergunning van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeente Rheden.
Tegen korting kun je o.a. schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, DMR pedalen en een Evoc rugzak aanschaffen.


We starten ’s morgens, soms ook ’s middags. De clinics duren ongeveer tussen twee uur (ouder-kind) en ca. vijf uur bij volwassen. Wij kijken niet op een kwartiertje. Het is een dag genieten.
Met voorlichting in onze werkplaats en mogelijkheid je eigen mountainbike schoon te maken en af te stellen. En gezellig chillen in ons bikecafé.

mountainbike

Deze clinic is zowel op een hardtail als full-suspension mountainbike te volgen. En soms ook e-mtb. Alle drie bij ons te huur.
Al onze mountainbis beschikken over een verstelbare zadelpen (zadeldropper)

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan. Alles is bij ons (gratis) te leen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Clinic kost € 85,-
exclusief huur hardtail € 15,- / fully € 25,- of e-mtb € 40,-
Inclusief alle verdere faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc. etc.