ALGEMENE INFORMATIE MOUNTAINBIKECLINIC

Locatie
De clinics starten en eindigen vanuit onze ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37A 6882 AM in Velp (GLD), gelegen aan de schitterende omgeving van de Veluwezoom.

[huge_it_slider id=”8 “]

Voor wie?
Voor de beginner die voor het eerst een mountainbike ziet tot de vergevorderde biker die zijn grenzen wilt verleggen.
Kinderen met een lichaamslengte vanaf 1,35 meter tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de ouder-kind clinic.

Prijs
Een mountainbikeclinic kost €80,- euro p.p. Exclusief de huur van een hardtail, fully of e-mountainbike.
Bekijk de gehele prijzenlijst →

Niveau indeling
Voorafgaand aan de clinic delen we iedereen op in 5 globale niveaus:
– Niveau 1 – Beginner- Het is mijn eerste keer op de mountainbike / ik sport nauwelijks.
– Niveau 2 – Basis – Ik mountainbike af en toe / het is de eerste keer, maar mijn conditie is redelijk.
– Niveau 3 – Geoefend – Ik ben een geoefende mountainbiker, maar voornamelijk in – Nederland.
– Niveau 4 – Gevorderd – Ik mountainbike vaak / ik heb ervaring met uitgepijlde buitenlandse routes.
– Niveau 5 – Expert- Ik rijd cyclo’s / wedstrijden / ik heb ervaring op buitenlandse trails.

Programma
De clinics starten en eindigen vanuit onze ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee in Velp, direct gelegen aan het Veluwemassief. ’s Morgens of ’s middags word je open ontvangen met gratis koffie en thee en is er de mogelijkheid om je om te kleden. 
Na de bikecheck, wordt er een introductie gegeven, krijg je een gratis bidon mee en gaan we op pad. Er gaan minimaal twee instructeurs mee met een groep van 8 tot 10 deelnemers. De clinic wordt rustig opgebouwd naar het niveau van de deelnemer. Zo wordt iedereen uitgedaagd met gevarieerde oefeningen. Onderweg wordt er gestopt voor een eetpauze. 
Na ongeveer 4 à 5 uur komen we terug. Dit is afhankelijk van het type clinic, de weersomstandigheden en je conditie. Het gaat ons niet om het aantal kilometers, maar om de tijd die we nemen om vele nuttige tips & tricks voor te doen, uit te leggen, uitgebreid te herhalen en individueel te instrueren. Je zult verbaasd staat over het verfijnen van technieken, op een paar vierkante meter. 
De clinic sluiten we af in onze gezellige Bikecafé en staat de koffie, thee en frisdrank voor je klaar. In de werkplaats wordt er een korte onderhoud workshop gegeven. Ook heb je de mogelijkheid om te douchen en de mountainbike schoon te maken. Zo kun je je mountainbike weer gepoetst achter- of in de auto meenemen. Voel je vrij om informatie te vragen over materiaal, aankoopadviezen, mountainbikeweekenden en -vakanties.
Het is een dag om vol van te genieten. 
“Ride Trails, Meet People, Have Fun”

Faciliteiten
Alle faciliteiten op een rij:
– Voor- en na afloop koffie en thee.
– Opbergkluisjes voor waardevolle spullen.
– Vergunning Natuurmonumenten
– Vrouwen- en herenkleedkamers en warme douches.
– Korte onderhoudsworkshop
– Mountainbikeschoenen testen
– Afstelling en onderhoud in onze werkplaats
– Gratis schoonmaak-, smeermiddelen, gereedschap én advies zodat je je mountainbike schoon en onderhouden mee naar huis neemt.
– Gratis Wifi
– Tegen scherpe prijzen aankoop van o.a. schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, pedalen en rugzak.

Na inschrijving mailen we alle verdere praktische informatie.

[huge_it_slider id=”3″]Huur
Bent je niet in het bezit van een mountainbike? Geen probleem, bij ons kun je een hardtail, full-suspension of een e-mountainbike huren.
Mountainbike / racefiets huren


B&B De Veluwezoom

Op hetzelfde terrein heb je de mogelijkheid om te overnachten in de B&B De Veluwezoom, ook wel onze Bed & Bike genoemd. De B&B met kookgelegenheid heeft 4 tweepersoonskamers met ieder een eigen wc en douche. Het is een schitterende uitvalbasis met vele uitdagende, uitgepijlde GPX-routes in de wijde omgeving van de Veluwezoom. Fantastisch om uitgerust aan de clinic te beginnen of de opgedane rijtechnieken de volgende dag gelijk toe te passen.
Lees meer over B&B De Veluwezoom

“Hi, I just want to thank you so much for an amazing day. I have learnt and overcame so many fears. It opened a world to me. You are a great biker and trainer. Thanks”, – Juriena


De clinics gaan altijd door. Er zijn geen minimumvoorwaarden of aantallen.
Alleen bij zeer bijzondere weersomstandigheden, bijvoorbeeld zware storm, veel sneeuw of strenge vorst, kan de clinic worden afgelast en uitgesteld. Regen hoort daar niet bij. Als de clinic wordt afgelast krijg je vooraf een mail en SMS bericht. Aan afgelasting of uitstel zijn geen kosten verbonden. De inschrijving wordt in overleg verplaatst of reeds betaald inschrijfgeld wordt teruggestort.

 

We starten ’s morgens, soms ook ’s middags. De clinics duren ongeveer tussen twee uur (ouder-kind) en ca. vijf uur bij volwassen. Wij kijken niet op een kwartiertje. Het is een dag genieten.
Met voorlichting in onze werkplaats en mogelijkheid je eigen mountainbike schoon te maken en af te stellen. En gezellig chillen in ons bikecafé.

mountainbike

Deze clinic is zowel op een hardtail als full-suspension mountainbike te volgen. En soms ook e-mtb. Alle drie bij ons te huur.
Al onze mountainbis beschikken over een verstelbare zadelpen (zadeldropper)

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan. Alles is bij ons (gratis) te leen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Clinic kost € 80,-
exclusief huur hardtail € 15,- / fully € 25,- of e-mtb € 40,-
Inclusief alle verdere faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc. etc.

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan. Alles is bij ons (gratis) te leen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Clinic kost € 85,-
exclusief huur hardtail € 15,- / fully € 25,- of e-mtb € 40,-
Inclusief alle verdere faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc. etc.