OVER ONS

Maak kennis met onze mountainbike-instructeurs, allen gediplomeerde vakmensen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. De instructeurs van MTBCLINIC.NL zijn afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en CIOS, zijn (ex)wedstrijdrijder en hebben ruime ervaring in mountainbike-instructie.

A good rider is always a student (Jon Kennedy, Backcountry Bicycle Trails Club)

Thomas instructeur

Thomas Harder

Thomas is afgestudeerd aan het CIOS en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hij heeft verschillende mountainbikeprojecten opgezet. Zo is Thomas langdurig trainer geweest bij MTB club Licht Verzet (Nijmegen) en beleidsmaker en innovator van mountainbike stimuleringsprojecten van scholen en BSO’s.

Wiebe_instructuur

Wiebe de Heer

Wiebe is al sinds zijn tienerjaren werkzaam bij MTBCLINIC.NL. Door eerst een outdoor- en vervolgens een sociaal-pedagogische opleiding te volgen is hij de veelzijdige, allround instructeur geworden die hij nu is. Van kinderen met een achterstand, die Wiebe hun eerste succesmomenten op de mountainbike laat beleven, tot aan grote tafelsprongen waarmee hij de veel eisende liefhebber uitdaagt. Hij inspireert ze allemaal.

Guus Knap_Instructeur

Guus Knap

Guus is ons gezicht in de werkplaats. Hij zit vanaf zijn tiende net zoveel op als ‘onder’ de mountainbike. Sleutelen is zijn lust en zijn (werkzame) leven.  Daarnaast test Guus onze modellen in binnen- en buitenland, bij voorkeur in bikeparken. Systemen en onderdelen hebben voor hem geen geheimen. Daar genieten onze deelnemers en huurders met veel plezier van. Maar ook jouw mountainbike is voor reparatie en onderhoud bij Guus in goede handen.

Marten instructeur

Marten Koster

Marten is een van de freestyle specialisten van MTBCLINIC.NL. Zijn trial, dirtjump en downhill ervaringen komen de deelnemers tijdens de downhill- en freestyleclinics en de enduroweken in het buitenland die Marten begeleidt, goed van pas. ‘Perfecte controle is de ultieme uitdaging’, is het motto van MTBCLINIC.NL, maar dat heeft Marten bij ons op een tegeltje aan de muur opgehangen.

Bart instructeur

Bart van der Mark

Bart heeft ruim 30 jaar mountainbike ervaring in de Europa, USA, Gran Canaria, Tenerife en nog vele andere mountainbike hotspots. Niet alleen opgedaan tijdens tochten maar ook door deelname aan wedstrijdmarathons zoals de Grand Raid en de Epic Enduro. Behalve tijdens onze basisclinics, profiteren ook deelnemers aan de Next Levels Bochten en Klimmen/Dalen van zijn methodisch en didactisch inzicht.

Rik instructeur

Rik Rijcken

Rik is mountainbiker vanaf 1993. Begonnen als XC-rijder is hij inmiddels een ervaren Enduro- en DH expert die bij MTBCLINIC.NL vele clinics, reizen en weekenden in binnen- en buitenland begeleidt naast zijn werkzaamheden als MTB-trainer bij mountainbikevereniging Licht Verzet in Nijmegen en Airborne MTB in Arnhem. Met zijn veelzijdige fietssleutelervaring is Rik bovendien een belangrijke steunpilaar in onze werkplaats.

Mark instructeur

Mark Schreutelkamp

Na zijn studie Sport en Bewegen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heeft Mark eerst de wereld op de fiets verkend alvorens hij zich specialiseerde in de mountainbikesport. Bij MTBCLINIC.NL is hij naast het geven van clinics de verantwoordelijke man voor de inkoop, verkoop, onderhoud en reparatie.

Jeanette instructeur

Jeanette Vriesen

Jeanette Vriesen is mountainbikester en lerares Lichamelijke Opvoeding.
Voor MTBCLINIC.NL heeft ze op alle buitenlandse locaties waarin wij actief zijn, groepen begeleid. De vaardigheden die daar nodig zijn, brengt ze met veel overzicht en geduld over tijdens de clinics in Nederland. Jeanette is daarom de ideale instructrice voor Ladies Only clinics.

Karst instructeur

Karst Zijlstra

Karst is sportleraar en was jarenlang sportjournalist. Voor maandblad Fiets beschreef hij tien jaar lang talloze buitenlandse mountainbikegebieden en ontmoette hij vele mountainbikespecialisten en collega-instructeurs. Zo combineert hij bij MTBCLINIC.NL zijn mountainbike-ervaring met zijn kennis over de mountainbikemethodiek.