Over ons

“A good rider is always a student” (Jon Kennedy, Backcountry Bicycle Trails Club)

De mountainbikeclinics worden geleid door gespecialiseerde, gediplomeerde mountainbike-instructeurs, die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Niet dromen, maar doen!
Vakmensen die constant zoeken naar betere ‘landschappen’, naar de ideale methodieken om deelnemers op een hoger rijtechnisch niveau te brengen voor maximaal plezier en ontspanning.

 

MTBCLINIC.NL vond zijn oorsprong in 1995 met een succesvol georganiseerd mountainbikefestival waarin 750 deelnemers en 5000 toeschouwers op af kwamen.

MTBCLINIC.NL is de oudste en meest ervaren sportorganisatie binnen de Benelux die gespecialiseerd is in mountainbikeclinics. Trendsetters in mountainbikedidactiek en methodiek.
MTBCLINIC.NL organiseert al sinds 2001 jaarlijks ca. 250 clinics, sport- en bedrijfsdagen, trial-, freeride- en downhillclinics, Ladies Only, Masterclasses, Kidsclinics, fitheidsprogramma’s, vergaderbreaks, lezingen, mountainbikeweekenden en mountainbikereizen. Alles voor een sterk uiteenlopende spectrum van bedrijven, scholen en instellingen. Bijvoorbeeld bedrijfsdagen voor de Rabobank, trainingen voor waterbedrijf Vitens en vitaliteitsprojecten voor de Geldersche Sportfederatie.

Ook geven wij mountainbikeles als onderdeel van het bewegingsonderwijs op basis- en middelbare scholen, op Outdooropleidingen met specialisatie mountainbiken en bijscholingscursussen aan het Koninklijk Verbond van Leraren Lichamelijke Opvoeding, kaders van mountainbikeverenigingen en KNWU- en NTFU instructeurs.
Wil je een op maat gesneden mountainbikeactiviteit voor jouw organisatie? Neem dan snel contact op of kijk bij groepsarrangementen.

Door deze talloze activiteiten weten wij wat mountainbikers kunnen en willen en voegen wij die ervaring toe aan onze buitenlandse reizen. Zie onze reizen.

Publicaties

MTBCLINIC.NL wordt regelmatig betrokken bij de totstandkoming van artikelen over mountainbiken in verschillende gespecialiseerde tijdschriften zoals Op Pad Biking, Op Pad, Bike & Trekking, Movemens, Toyota Magazine, Fiets, Sportief Op Weg, Nijha en themanummer Volkskrant.
Daarnaast stellen wij de ANWB mountainbikegidsen samen en maken wij instructiefilmpjes voor maandblad Op Pad.

EHBO

De instructeurs van MTBCLINIC.NL hebben alle benodigde kennis, ervaring en gereedschappen bij zich om elk pechgeval onderweg op te lossen.
Bij elke clinic of arrangement gaat een instructeur mee met EHBO of Firstresponderdiploma, inclusief reanimatie. EHBO-docent Frank Gerritsen van de Hellicon opleidingen en ambulance personeel van het Arnhems Rijnstaete ziekenhuis geven herhalingscursussen waarin zij de instructeurs van de laatste ontwikkelingen op de hoogte houden.

Ontzag en respect

Ontzag voor de natuur en respect voor andere recreanten staan tijdens de mountainbikeclinics altijd voorop. De instructeurs hebben regelmatig overleg met de landeigenaren zoals de gemeente Arnhem, gemeente Rheden, Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten. Tijdens de clinic is het mogelijk een mountainbikevergunning van Natuurmonumenten aan te schaffen.

Kijk bij de reacties en referenties om te lezen wat anderen van ons denken 😉

MTBCLINIC.NL heeft speciale toestemming van de vereniging Natuurmonumenten gebruik te maken van haar grondgebied.

MTBCLINIC.NL is bedrijfsdonateur van Natuurmonumenten en stichting Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.