DOWNHILL EN FREERIDE

Rijden door kombochten, springen over kleine tafels, vette drop offs en balanceren op de North Shore. Downhill is een clinic vol spektakel die we organiseren in Winterberg, Duitsland.

Stunten in Bikepark Winterberg

We starten voorzichtig om te wennen aan een downhill-bike. We letten op lichaamshouding, oefenen met remmen en bespreken de techniek van downhillen en freeriden.
Vervolgens gaan we naar het Bikepark om het geleerde in praktijk te brengen. We bouwen rustig op naar steeds grotere en hogere obstakels, waarna we ook steeds sneller afdalen en onze behendigheid kunnen botvieren. Via een lift komen we weer bij de top.

Top geregeld en georganiseerd. Goede begeleiding en op de juiste manier en snelheid de zaken.
Paul Turk,T-Mobile

Locatie

Bikepark Winterberg, Kapperundweg 3, 59955 Winterberg, Duitsland. Het Bikepark beschikt over 11 professionele afdalingen, van pomptracks en slopetrails tot vloeiende paden.

Datum: kijk voor data op inschrijfformulier

De DH & Freeride clinic is ook mogelijk voor groepen van minimaal 7 personen of minder voor de prijs van 7, waarna een datum in overleg wordt vastgelegd.

Dagindeling

09.00 uur: aankomst, kopen liftpas en eventueel huren materiaal.
09.30 uur: kennismaking, introductie
10.00 uur: start clinic
12.30 uur: pauze
16.00 uur: einde clinic

Tijd

Tijd

De clinic start om 9:30 uur en eindigt om ongeveer 16:00 uur.

mountainbike

Bike

Een full-suspension met minimaal 130 mm veerweg.

Protectie

Protectie

Helm, handschoenen, bodyprotection, knie- en scheenbeschermers. Deze zijn bij ons of via het bikepark te huur, vanaf € 37,-.

Prijs

Prijs

De Downhill-clinic kost € 100,- , prijs liftpas is € 39,-. Huurprijzen voor Downhill en Freeride bikes is vanaf € 55,- (te huur bij ons of bij Bikepark Winterberg).