LADIES ONLY-CLINIC

Is mountainbiken een typische mannensport? Aan de aantallen te zien wel, toch ontdekken ook steeds meer vrouwen het mountainbiken. Sommige vrouwen komen in gemengde groepen fysiek en technisch onder druk te staan. De beleving van de sport is soms belangrijker dan het halen van hoge prestaties.

Ladies Only is een clinic vóór vrouwen, dóór vrouwen. Voor vrouwen die graag mountainbiken en zich rijtechnisch willen verbeteren met gelijkgestemde mountainbikesters.

Meer zelfvertrouwen krijgen, minder in de remmen knijpen en niet op een wortelpad afstappen of voor een boomstam, zodat jij straks op je vriend of man moet wachten in plaats van andersom. Dat kan! Niet op conditie en kracht - de natuurlijke voorsprong van mannen - maar op rijtechniek: meer ontspannen, meer in balans, met meer coördinatie en controle. Gecombineerd met een vleugje branie en weten wat je allemaal wél kunt. En dat is meer dan je denkt. Ontdek en leer het tijdens de speciale Ladies Only-clinics.

De vrouwen vonden het geweldig dat was wel duidelijk! Bedankt.
Dennis Winters, Stayokay Arnhem

 

Zeer genoten van de clinic. Het was een fijne afwisseling tussen fietsen en oefeningen. Het is een erg mooi gebied. Uiterst deskundige begeleidster. Ook aan te raden voor iemand met minder conditie. De clinic wordt aangepast aan de groep dat is top. Ook een goede organisatie, de fietsen, de kleedkamers en gastvrije ontvangst. Aanrader!
Chantal Catsburg

Voor wie?

Van de beginnende mountainbikester die wil kennismaken met de sport tot de gevorderde die haar grenzen wil verleggen.

Locatie

De clinics starten en eindigen vanuit de ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37-39, 6882 AM in Velp (Gld), direct gelegen aan de Veluwezoom.

Onze instructeurs

De clinic wordt gegeven door Jeanette Vriesen en Martine Verdelman. Jeanette is sportlerares en meer dan 10 jaar actief voor MTBCLINIC.NL. In Nederland, maar ook in de Cevennen, de Drôme (Frankrijk), Neukirchen (Oostenrijk) en Verbier (Zwitserland). Martine is fanatiek mountainbikester en is voor MTBCLINIC.NL in Winterberg (Duitsland) actief.

Tijd

Tijd

Van 10:00 of 11.00 uur tot ongeveer 15:00 / 16.00 uur. Voor de clinic checken we in onze werkplaats alles bikes en materialen op de juiste afstelling. Na afloop kun je je eigen bike schoonmaken.

mountainbike

Bike

Deze clinic is geschikt voor een hardtail en een full-suspension mountainbike. Je kunt ook bij ons een mountainbike huren.

Protectie

Protectie

Een helm en handschoenen. Ook raden we scheenbeschermers aan. Alle beschermingsmiddelen kun je gratis bij ons lenen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Prijs

Prijs

Een clinic kost € 80,-. Dat is inclusief faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc.
Huurpijzen hardtail: € 15,-; fully: € 25,-

AGENDA

Onze faciliteiten op een rij

 • Gratis koffie, thee en frisdrank voor en na afloop van elke clinic
 • Opbergkluisjes voor waardevolle spullen
 • Verschillende kleedkamers
 • Warme douches
 • Korte onderhoudsworkshop
 • Mountainbikeschoenen testen
 • Afstelling en onderhoud van mountainbike in onze werkplaats
 • Gratis middelen en gereedschap voor onderhoud en reinigen eigen mountainbike
 • Gratis bidon
 • Gratis wifi
 • Gratis protectie te leen
 • Schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, pedalen, rugzak te koop tegen scherpe prijzen
 • Vergunning omliggende natuurgebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en gemeente Rheden