OVER MTBCLINIC.NL

Onze mountainbikeclinics worden geleid door gespecialiseerde, gediplomeerde mountainbike-instructeurs, die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Niet dromen, maar doen!
Vakmensen die constant zoeken naar uitdagende trials, naar ideale methoden om deelnemers op een hoger rijtechnisch niveau te brengen voor maximaal plezier en ontspanning.

A good rider is always a student” (Jon Kennedy, Backcountry Bicycle Trails Club)

MTBCLINIC.NL is in 1995 ontstaan met de organisatie van een mountainbikefestival waar 750 deelnemers en 5000 toeschouwers op af kwamen.

MTBCLINIC.NL is de oudste en meest ervaren sportorganisatie binnen de Benelux die gespecialiseerd is in mountainbikeclinics. We zijn trendsetters in mountainbikedidactiek en methodiek.

Sinds 2001 organiseren we jaarlijks zo’n 250 verschillende clinics zoals Allround, Trial, Freeride, Downhill, Ladies Only, Kids-clinics, Masterclasses, sport- en bedrijfsdagen, fitheidsprogramma’s, vergaderbreaks, lezingen, mountainbikeweekenden en mountainbikereizen. De doelgroepen variëren van individuen tot bedrijven, scholen en instellingen. Bijvoorbeeld bedrijfsdagen voor de Rabobank, trainingen voor waterbedrijf Vitens en vitaliteitsprojecten voor de Geldersche Sportfederatie.

Ook geven wij mountainbikeles als onderdeel van het bewegingsonderwijs op basis- en middelbare scholen, op Outdoor-opleidingen met specialisatie mountainbiken en bijscholingscursussen aan het Koninklijk Verbond van Leraren Lichamelijke Opvoeding, kaders van mountainbikeverenigingen en KNWU- en NTFU instructeurs.

Wil je ook een op maat gesneden mountainbikeactiviteit voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Mountainbike-clinics voor groepen. Zie ook onze buitenlandse reizen voor mountainbikers.

Publicaties

MTBCLINIC.NL levert regelmatig bijdragen voor artikelen over mountainbiken in gespecialiseerde tijdschriften zoals Op Pad Biking, Op Pad, Bike & Trekking, Movemens, Toyota Magazine, Fiets, Sportief Op Weg, Nijha en een themanummer van de Volkskrant.
Ook stellen wij mountainbikegidsen samen voor de ANWB en wij maken instructievideo’s voor maandblad Op Pad.

EHBO

De instructeurs van MTBCLINIC.NL zijn dankzij hun kennis en gereedschappen in staat om pechgevallen onderweg op te lossen. Bij elke clinic gaat een instructeur mee met EHBO- of een First Responder-diploma, inclusief reanimatie.
Alle instructeurs worden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte gehouden, door herhalingscursussen te volgen verzorgd door ambulancepersoneel van het Arnhems Rijnstaete ziekenhuis en EHBO-docent Frank Gerritsen van Hellicon-opleidingen.

Ontzag en respect

Ontzag voor de natuur en respect voor andere recreanten staan bij MTBCLINC.NL hoog aangeschreven. Onze instructeurs voeren regelmatig overleg met landeigenaren zoals de gemeente Arnhem, gemeente Rheden, Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten. Tijdens de clinic is het mogelijk een mountainbikevergunning van Natuurmonumenten aan te schaffen.

MTBCLINIC.NL heeft speciale toestemming van de vereniging Natuurmonumenten gebruik te maken van haar grondgebied.
MTBCLINIC.NL is bedrijfsdonateur van Natuurmonumenten en stichting Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Zie ook reviews en referenties: lees wat anderen van ons vinden.

Onze faciliteiten op een rij

 • Gratis koffie, thee en frisdrank voor en na afloop van elke clinic
 • Opbergkluisjes voor waardevolle spullen
 • Verschillende kleedkamers
 • Warme douches
 • Korte onderhoudsworkshop
 • Mountainbikeschoenen testen
 • Afstelling en onderhoud van mountainbike in onze werkplaats
 • Gratis middelen en gereedschap voor onderhoud en reinigen eigen mountainbike
 • Gratis bidon
 • Gratis wifi
 • Gratis protectie te leen
 • Schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, pedalen, rugzak te koop tegen scherpe prijzen
 • Vergunning omliggende natuurgebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en gemeente Rheden