ONZE AANPAK

Onze instructeurs nemen je mee op avontuur en leren je je eigen grenzen te verkennen en verleggen. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan daarbij voorop. We moedigen je aan te werken aan je concentratie, coördinatie en balans, die je alle drie hard nodig hebt voor een fikse dosis rijplezier. We brengen je de kunst van ‘het loslaten’ bij: niet te veel remmen, maar juist vooruit gaan: mountainbiken!

Wat heb jij nodig? Een beetje lef en bravoure zijn handig, evenals een goede conditie. Die kun je goed gebruiken bij de oefeningen, waarbij je leert de omgeving te lezen en je spoor te scannen, je rem- en bochtentechniek te verbeteren en te springen in plaats van af te stappen. Zo werken we samen aan een optimale rijstijl. In ons gevarieerde aanbod aan mountainbikeclinics krijg je daarvoor tal van tips, trucs en voorbeelden.

I just want to thank you so much for an amazing day. I have learnt and overcame so many fears. It opened a world to me. You are great bikers and trainers. Thanks.
Juriena Maassen

Samen met een vriend deelgenomen aan MTB Clinic op 10 maart 2024. Een erg geslaagde dag, veel lol gehad & veel geleerd. Wij hadden Karst als instructeur en hij deed het fantastisch. Hij stemde het programma goed op de groep af, en gaf fijne feedback aan de groep en ook individueel.
Alex Smeenk

‘Ride Trails, Meet People, Have Fun’

Voor wie?

Voor de beginner die voor het eerst op een mountainbike zit tot de vergevorderde biker die zijn grenzen wil verleggen. Kinderen jonger dan 13 jaar en groter dan 1,35 meter kunnen deelnemen aan de Ouder-kind clinic.
Naast de clinics voor particulieren organiseren we groepsactiviteiten voor bedrijven en organisaties. In overleg stellen we maatwerk-programma’s op.

Prijs

Bekijk de prijslijst. Voor groepsactiviteiten maken we vooraf een offerte.

Locatie

De clinics starten en eindigen vanuit de ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37-39, 6882 AM in Velp (GLD), direct gelegen aan de Veluwezoom.

Programma

We bieden diverse clinics aan. Globaal ziet een clinic er als volgt uit.

Ontvangst

We ontvangen je met gratis koffie en thee aan de Kerkallee in Velp. Je kunt je omkleden in een van onze kleedkamers.

Bike-check

Vóór de clinic helpen wij je in onze werkplaats met de afstelling van je mountainbike. We checken remmen, voorvork, demper, pedalen, etc. Je kunt gratis materialen en onderdelen lenen.

Aantal en niveau deelnemers

Een clinic telt 8 á 10 deelnemers en wordt begeleid door minimaal twee instructeurs. Je fietst met mensen van eenzelfde beginniveau of in een groep met verschillende niveaus samen. Bij aanmelding kun je je voorkeur aangeven.

Duur en afstand

De clinics duren circa 4 á 5 uur, afhankelijk van het type clinic, het weersomstandigheden en je conditie. We kijken niet op een kwartiertje. We nemen de tijd. Oefenen, geven voorbeelden en instrueren individueel en aan de groep. Onderweg stoppen we voor een eetpauze. Lees de beschrijving van elke clinic. Bij ons draait het om rijtechniek, minder om kilometers.

Op Pad

Wij hebben diverse eigen oefencircuits en de beschikking over het gemeentelijke door ons gebouwde bikepark waarin we specifieke rijtechnieken zoals bochten, klimmen/dalen, nemen van obstakels etc. op ieders niveau kunnen oefenen.
Praktijksituaties die er toe doen. Met veel losse elementen die we kunnen inrichten van beginner tot ver gevorderden. Waardoor we flink kunnen doorpakken als het goed gaat en terug kunnen schakelen om de uitdagingen veilig te houden.
Van het een naar het andere circuit rijden we door De Veluwezoom waar we de rijtechnieken in afwisselende praktijksituaties herhalen. Maar ook van de prachtige omgeving zullen genieten. Dat maakt onze clinic zo afwisselend en inspirerend.
Rond Velp liggen talloze situaties met grote hoogteverschillen en natuurlijke uitdagingen en extra circuits die door ons zijn ontworpen en aangelegd.

Back home

Bij terugkomst staat koffie, thee en frisdrank klaar in ons gezellige Bikecafé. Zo je wilt, kun je in de werkplaats nog een korte workshop bike-onderhoud volgen. Je kunt je eigen mountainbike reinigen, zodat je deze schoon en gepoetst in of aan je auto kunt vervoeren. Vergeet ook niet jezelf te verfrissen in een van de doucheruimtes.

MTBClinic.nl onderscheidt 5 niveaus. We hebben clinics voor alle niveaus tegelijk en clinics die gericht zijn op één of enkele niveaus. Bepaal zelf tot welke categorie je hoort:

 • Niveau 1, beginner - Ik rij niet of nauwelijks op een mountainbike maar heb een redelijke conditie.
 • Niveau 2, basis - Ik rij veel op binnenlandse- en soms op buitenlandse mountainbikeroutes en heb een goede fietsconditie.
 • Niveau 3, geoefend - Ik heb veel ervaring in Nederland, rij regelmatig in het buitenland en heb een prima conditie.
 • Niveau 4, gevorderd - Ik mountainbike vaak, heb ervaring op technische buitenlandse routes en rij soms op platformpedalen.
 • Niveau 5, expert - Ik heb veel ervaring op buitenlandse, technische trails en bikeparken en rij met platformpedalen.

Onze faciliteiten op een rij

 • Gratis koffie, thee en frisdrank voor en na afloop van elke clinic
 • Opbergkluisjes voor waardevolle spullen
 • Verschillende kleedkamers
 • Warme douches
 • Korte onderhoudsworkshop
 • Mountainbikeschoenen testen
 • Afstelling en onderhoud van mountainbike in onze werkplaats
 • Gratis middelen en gereedschap voor onderhoud en reinigen eigen mountainbike
 • Gratis bidon
 • Gratis wifi
 • Gratis protectie te leen
 • Schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, pedalen, rugzak te koop tegen scherpe prijzen
 • Vergunning omliggende natuurgebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en gemeente Rheden