Onze Aanpak

Bij mountainbiken komt meer kijken dan longinhoud en beenkracht. Het draait bij mountainbiken ook om rijtechniek. Daarin zijn balans, klimmen, dalen en bochten de essentiële elementen om vertrouwder en sneller door het terrein te gaan. Meer controle, meer ‘flow’! In binnen- en buitenland.

 

Geduld, inlevingsvermogen, kennis van didactiek en methodiek, perfecte voorbeelden en jarenlange ervaring zijn de pijlers van onze instructie-filosofie.
Elke deelnemer wordt ingedeeld op zijn niveau waarbij niet alleen gekeken wordt naar conditie maar vooral op rijtechnische vaardigheid. Want in rijtechniek ligt de sleutel tot de ultieme mountainbikebeleving. De kick is om op de mountainbike, fietsend, de hindernissen in bos en bergen te nemen.

Alle kunstmatige leermiddelen zoals hindernissen, schansen en blokken etc, construeren wij zelf in onze eigen werkplaats. Gericht op de doelgroepen vanuit de ervaring die we in de praktijk tegenkomen.
Deze leermiddelen worden vooral ingezet wanneer wij op bezoek gaan naar locaties buiten onze vaste locatie in Velp (gld).

Om de verschillende technieken te leren ben je tijdens een clinic van ons 4 tot 5 uur onderweg en rij je nog geen 20 kilometer want je hebt alle tijd en concentratie nodig om de individuele aanwijzingen uit te voeren.
Een belangrijk onderdeel van onze mountainbikefilosofie is ook: even uit de ratrace van alledag. De vele en harde kilometers van het dagelijks leven een beetje doorbreken onder het motto ontmoet mensen en ‘have fun’, Wij gaan stoeien en stunten op de mountainbike.
Bij ons is rijtechnisch veel te winnen maar ook veel te genieten. Genieten van sporten en van de natuur. Bij ons is een clinic geen conditietraining of snelheidstest. We rijden minder tegen elkaar en meer met elkaar, in ieders tempo, binnen ieders comfort zone. En dat mag gerust wat tijd kosten.