JUMPS EN DROPS

Springen is een van de leukste en spannendste dingen die je met je mountainbike kunt doen. Misschien ben je al eens van de grond gekomen, bewust of onbewust. In de Next Level Jumps en Drops leren we je de techniek van het springen. Over een plateau of een schans met een toffe landing daarna.

Oefenen in het Bikepark

Voor de clinic wordt een door MTBCLINIC.NL ontworpen en gebouwd bikepark gebruikt met verschillende in hoogte verstelbare tafels en drops. Een unieke en ideale plek waarin je stap voor stap je technieken kunt verbeteren. Springen heeft alles te maken met vertrouwen, hier heb je alle gelegenheid daaraan te werken. Het park is zo ingericht dat je na elke sprong in een flowlijn kunt terugkeren naar het begin en niet via een vermoeiende klim. Daarnaast oefenen we ook over de grillige hindernissen die de natuur te bieden heeft.

Vandaag een super gave MTB Jump&Drops clinic gehad ✅👍🏻👍🏻✅ een geweldige ervaring, div technieken geleerd die ik mooi kan toepassen in de komende tijd op de MTB….
Robin Balk

Helemaal top! Jumps en drops clinic gevolgd samen met mijn vriendin.
Er wordt heel kundig en handig uitgelegd, alle tijd, niet gehaast, super gaaf eigen privé bikepark waar je continu hetzelfde rondje kunt rijden met diverse features. Fietsen gehuurd, ook tiptop. We komen zeker terug.
Niels van Vliet

Kundige trainers en een fijne sfeer. In een relaxte stijl gewerkt aan het verbeteren van jumps en drops, super tof! Aanrader!
Albert Jan Kerssen

Really enjoyed the jumps clinic. These guys are very professional, well done!!
Allessandro Mazza

Locatie

De clinics starten en eindigen vanuit de ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37-39, 6882 AM in Velp (Gld), direct gelegen aan de Veluwezoom.

Dagindeling

10.00 uur: ontvangst met koffie en thee; bikecheck; omkleden
10.30 uur: introductie, gratis bidon, vertrek
Ca. 14.30 uur: terug, douchen, chillen. Onderhoud met tips. After Bike.

Faciliteiten

 • Gratis parkeren
 • Gratis koffie, thee en frisdrank voor en na de clinic
 • Gratis borgkluisjes voor waardevolle spullen
 • Gratis wifi
 • Gratis gebruik van dames- en herenkleedkamers
 • Gratis warme douches en toiletten
 • Gratis lenen elleboog-, knie en scheenbeen protectie
 • Uitproberen mountainbikeschoenen, die je gratis kunt lenen
 • Korte workshop onderhoud in onze werkplaats
 • Gratis gebruik van schoonmaak- en smeermiddelen voor je eigen mountainbike
 • Vergunning van omliggende natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en gemeente Rheden

Tegen korting kun je schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, DMR-pedalen en een Evoc rugzak aanschaffen.

Tijd

Tijd

We starten ’s morgens, soms ’s middags. De clinics duren ongeveer vier uur voor volwassen. Na afloop kun je je eigen bike schoonmaken en gezellig chillen in ons bikecafé.

mountainbike

Bike

Deze clinic is geschikt voor een hardtail en een full-suspension mountainbike. Al onze mountainbikes hebben een verstelbare zadelpen (zadeldropper).

Protectie

Protectie

Een helm en handschoenen. Ook raden we scheenbeschermers aan. Alle beschermingsmiddelen kun je gratis bij ons lenen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Prijs

Prijs

Een clinic kost € 90,-. Dat is inclusief faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc.
Huurpijzen hardtail: € 15,-; fully: € 25,-

AGENDA