55-PLUS-MOUNTAINBIKECLINIC

Is mountainbiken alleen iets voor jongeren? Nee hoor, mountainbiken is bij uitstek een sport om je conditie op peil te houden en prima geschikt voor ouderen. Onze 55-plus clinics zijn laagdrempelig, veilig en afwisselend. Een heerlijke dag genieten buiten in de natuur. Je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Is mountainbiken alleen iets voor jongeren? Nee hoor, mountainbiken is bij uitstek een sport om je conditie op peil te houden en prima geschikt voor ouderen. Onze 55-plus clinics zijn laagdrempelig, veilig en afwisselend. Een heerlijke dag genieten buiten in de natuur. Je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Waarom sporten voor 55-plussers van belang is?

Veel 55-plussers sporten te weinig, door gebrek aan tijd, gezondheidsproblemen, geen motivatie of omdat ze geen geschikte sport kunnen vinden. Daar komt bij: veel sportlessen richten zich op een jong publiek. Ouderen voel zich daardoor buitengesloten, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Utrecht. Gevolg is dat de conditie langzamerhand afneemt. Dat is jammer, want wil je fit en gezond van je pensioen kunnen genieten, dan is het belangrijk dat je actief blijft.

Tijdens de clinics besteden we veel aandacht aan je rijvaardigheden, rekening houdend met je conditie. Een prettige beleving staat voorop. Met deze clinic spelen we in op de behoefte van 55-plussers. We maken er geen competitieve race van, maar een gebeurtenis waarbij we lichaam en geest in balans brengen. Niet harder fietsen, maar met meer plezier. Je motivatie om vaker op pad te gaan zal toenemen, je fysieke conditie verbeteren. Waardoor je gezond en vitaal ouder wordt.

Te oud om nieuwe vaardigheden te leren?

“Ik ben te oud om dat nog te leren”, “Dat is iets voor jonge jongens’’, zijn veelgehoorde uitspraken, die we zelfs optekenen uit de mond van 35-plussers! Maar dit soort uitspraken snijdt geen hout, want je leert je hele leven door. Wij brengen je in uitdagende maar veilige situaties waarin je nieuwe rijtechnieken leert en bestaande kunt verbeteren. Beleef de kick van nieuwe vaardigheden opdoen.

Hele goede clinic, fijne instructeurs en mooie omgeving.
Hessel Rood

 

Ontzettend leerzame en leuke clinic. Het was echt een fantastische dag!
Bernd Scheffer

Voor wie?

Voor de beginner tot de gevorderde biker die zijn of haar grenzen wil verleggen.

Locatie

De clinics starten en eindigen vanuit de ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37-39, 6882 AM in Velp (Gld), direct gelegen aan de Veluwezoom.

Onze instructeurs

Ervaren mountainbike-instructeurs die zelf 55-plus zijn en een lerarenopleiding lichamelijke opvoeding hebben gevolgd.

Tijd

Tijd

Van 10:00 tot ongeveer 15:00 uur. Voor de clinic checken we in onze werkplaats alle bikes en materialen op de juiste afstelling. Na afloop kun je je eigen bike schoonmaken.

mountainbike

Bike

Deze clinic is geschikt voor een hardtail en een full-suspension mountainbike. Je kunt ook bij ons een mountainbike huren.

Protectie

Protectie

Een helm en handschoenen. Ook raden wij scheenbeschermers aan. Alle beschermingsmiddelen kun je gratis bij ons lenen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Prijs

Prijs

Een clinic kost € 80,-. Dat is inclusief faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc.
Huurpijzen hardtail: € 15,-; fully: € 25,-

AGENDA

Onze faciliteiten op een rij

 • Gratis koffie, thee en frisdrank voor en na afloop van elke clinic
 • Opbergkluisjes voor waardevolle spullen
 • Vrouwen- en herenkleedkamers
 • Warme douches
 • Korte onderhoudsworkshop
 • Mountainbikeschoenen testen
 • Afstelling en onderhoud van mountainbike in onze werkplaats
 • Gratis middelen en gereedschap voor onderhoud en reinigen eigen mountainbike
 • Gratis bidon
 • Gratis wifi
 • Gratis protectie te leen
 • Schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, pedalen, rugzak te koop tegen scherpe prijzen
 • Vergunning omliggende natuurgebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en gemeente Rheden