55-PLUS-MOUNTAINBIKECLINIC

Is mountainbiken alleen iets voor jongeren? Nee hoor, mountainbiken is bij uitstek een sport om je conditie op peil te houden en prima geschikt voor ouderen. Onze 55-plus clinics zijn laagdrempelig, veilig en afwisselend. Een heerlijke dag genieten buiten in de natuur. Je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Is mountainbiken alleen iets voor jongeren? Nee hoor, mountainbiken is bij uitstek een sport om je conditie op peil te houden en prima geschikt voor ouderen. Onze 55-plus clinics zijn laagdrempelig, veilig en afwisselend. Een heerlijke dag genieten buiten in de natuur. Je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Waarom sporten voor 55-plussers van belang is?

Veel 55-plussers sporten te weinig, door gebrek aan tijd, gezondheidsproblemen, geen motivatie of omdat ze geen geschikte sport kunnen vinden. Daar komt bij: veel sportlessen richten zich op een jong publiek. Ouderen voel zich daardoor buitengesloten, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Utrecht. Gevolg is dat de conditie langzamerhand afneemt. Dat is jammer, want wil je fit en gezond van je pensioen kunnen genieten, dan is het belangrijk dat je actief blijft.

Tijdens de clinics besteden we veel aandacht aan je rijvaardigheden, rekening houdend met je conditie. Een prettige beleving staat voorop. Met deze clinic spelen we in op de behoefte van 55-plussers. We maken er geen competitieve race van, maar een gebeurtenis waarbij we lichaam en geest in balans brengen. Niet harder fietsen, maar met meer plezier. Je motivatie om vaker op pad te gaan zal toenemen, je fysieke conditie verbeteren. Waardoor je gezond en vitaal ouder wordt.

Te oud om nieuwe vaardigheden te leren?

“Ik ben te oud om dat nog te leren”, “Dat is iets voor jonge jongens’’, zijn veelgehoorde uitspraken, die we zelfs optekenen uit de mond van 35-plussers! Maar dit soort uitspraken snijdt geen hout, want je leert je hele leven door. Wij brengen je in uitdagende maar veilige situaties waarin je nieuwe rijtechnieken leert en bestaande kunt verbeteren. Beleef de kick van nieuwe vaardigheden opdoen.

Hele goede clinic, fijne instructeurs en mooie omgeving.
Hessel Rood

Ontzettend leerzame en leuke clinic. Het was echt een fantastische dag!
Bernd Scheffer

Echt een fantastische dag gehad!
M'n fiets werd in orde gemaakt voor de clinic. Betere pedalen. Betere sluitring voor m'n zadelpen. Je krijgt er beschermingsmiddelen (zoals scheenbeschermers) bij. Wordt allemaal niks extra's voor gerekend.
De clinic zelf was niet allen leerzaam en leuk, maar ook goed afgestemd op het niveau van de deelnemers.
Veel oefeningen doe je 4 of 5 of 6 keer waarna je bij de laatste keer dingen kan die je bij de eerste keer niet lukte. (bv een afdaling met bochten nemen zonder te remmen. Echt nuttige tips gekregen (waar zit je gewicht in welke situatie, wanneer heb je je voorvoet op het pedaal en wanneer je middenvoet, ect) die mijn fietsplezier én veiligheid gaan vergroten.
Paul van Aarle

Eerste Paasdag een 55+ mountainbikeclinic gedaan.
Ik ben een fervent wandelaar en hiker in binnen en buitenland, lange afstand wandelpaden met de rugzak e.d. (met meestal een hond). Omdat ik bij de langere afstanden last krijg van mijn knieën had ik bedacht dat mountainbiken ook wel mooi is. Heb wel wat met een gewone en hybride fiets rond gereden maar dat viel erg tegen. Een neefje (fervent mountainbiker) rade me aan om te gaan mountainbiken en verwees me ook naar jullie cursus als opstart basis.
Dat is met prima bevallen en wel hierom:
-De rust van de cursusleider Bart.
-Respect voor de overige bospadgebruikers (dat mis ik soms wel als wandelaar)
-Na een halve dag konden we "vol gas" de heuvel af, terwijl ik dat 's morgens dat nog heel voorzichtig deed.
-Het gebruik van de dropperpost zadel. Dit maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.
-Ik stond er verwonderd van, dat je in een paar uur tijd zoveel kunt leren.
Maarten van den Bosch, Boekel

 

Voor wie?

Voor de beginner tot de gevorderde biker die zijn of haar grenzen wil verleggen.

Locatie

De clinics starten en eindigen vanuit de ontvangstruimte en werkplaats aan de Kerkallee 37-39, 6882 AM in Velp (Gld), direct gelegen aan de Veluwezoom.

Onze instructeurs

Ervaren mountainbike-instructeurs die zelf 55-plus zijn en een lerarenopleiding lichamelijke opvoeding hebben gevolgd.

Tijd

Tijd

Van 10:00 tot ongeveer 15:00 uur. Voor de clinic checken we in onze werkplaats alle bikes en materialen op de juiste afstelling. Na afloop kun je je eigen bike schoonmaken.

mountainbike

Bike

Deze clinic is geschikt voor een hardtail en een full-suspension mountainbike. Je kunt ook bij ons een mountainbike huren.

Protectie

Protectie

Een helm en handschoenen. Ook raden wij scheenbeschermers aan. Alle beschermingsmiddelen kun je gratis bij ons lenen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Prijs

Prijs

Een clinic kost € 80,-. Dat is inclusief faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc.
Huurpijzen hardtail: € 15,-; fully: € 25,-

AGENDA

Onze faciliteiten op een rij

 • Gratis koffie, thee en frisdrank voor en na afloop van elke clinic
 • Opbergkluisjes voor waardevolle spullen
 • Verschillende kleedkamers
 • Warme douches
 • Korte onderhoudsworkshop
 • Mountainbikeschoenen testen
 • Afstelling en onderhoud van mountainbike in onze werkplaats
 • Gratis middelen en gereedschap voor onderhoud en reinigen eigen mountainbike
 • Gratis bidon
 • Gratis wifi
 • Gratis protectie te leen
 • Schoonmaakmiddelen, onderdelen, kleding, mountainbikeschoenen, pedalen, rugzak te koop tegen scherpe prijzen
 • Vergunning omliggende natuurgebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en gemeente Rheden