Jumps & Drops

Het gaat tijdens deze clinic over jumpen, springen. Een van de leukste en tegelijk spannendste dingen die je met je mountainbike kunt doen. Misschien ben je al eens van de grond gekomen, bewust of onbewust. Springen is heel tof, al bij kleine sprongen. In Next Level Jumps en Drops maak je kennis met de basis van het springen. Over een tabletop ofwel tafel: een schans met een afzet, een plateau en daarachter een landing.


Jumps en Drops skills zijn niet alleen hartstikke leuk, ze verbeteren ook je algemene fysieke MTB-vaardigheden én veranderen je perspectief op je eigen omgeving waardoor je meer mogelijkheden leest. Je ziet en ontdekt nieuwe lijnen: lichte verhogingen als springtafels en hoge wortels zijn nieuwe lanceerplatforms.

Bikepark
Om je los te maken van de zwaartekracht, beschikken wij over een uniek, eigen bikepark (zie video en foto’s) waarin je jumps en drops in veilige stappen neemt. Er zijn verschillende tafels en de drops zijn in hoogte verstelbaar. Het bikepark is zo ingericht dat je na de sprongen niet via een vermoeiende klim terug moet rijden maar in een flowlijn terugkeert naar het begin.
Springen heeft alles te maken met vertrouwen, wij geven je de tijd en mogelijkheid deze op te bouwen.  Naarmate je meer vertrouwen krijgt, bouw je de oefening steeds verder uit.

‘Super dag, veel geleerd. Toffe sfeer”, Johan van der Linden

Veel coördinatie en balans
We stellen eerst je mountainbike af en we monteren platformpedalen, daarna doen we een warming up met veel coördinatie- en balansoefeningen.
Stap voor stap kijken we wat je kan, splitsen bepaalde technieken uit en geven daar de bijhorende aanwijzingen. Je maakt gebruik van speciaal gemaakte hoogtes om de verschillende technieken te oefenen maar zult ook over grillige hindernissen in de natuur rijden.
Je hoeft niet over een volledig geveerde mountainbike te beschikken. Een hardtail is ook prima.

Voor wie?
De clinic is geschikt voor iedere enthousiaste mountainbiker, van beginner tot de (ver)gevorderde, die onder deskundige leiding veilig kennis wil maken met springen over en van hindernissen of zijn skills daarin verder wilt uitbreiden.

Locatie en data
De clinics starten en eindigen vanuit onze locatie aan de Kerkallee 37A 6882 AM in Velp (GLD), direct gelegen aan het Veluwemassief. Bekijk de agenda voor één van de uitdagende mountainbikeclinics. De clinics gaan altijd door en er is geen minimum aantal. Als de clinic vol is, wordt dit aangegeven op het inschrijfformulier

Dagindeling
De Next Level Jumps en Drops duurt ca. 4 uur, ’s morgens of ’s middags. Kijk voor de aanvangstijden en beschikbaarheid op het inschrijfformulier.
– Ontvangst met gratis koffie of thee
– Bikecheck, introductie, uitdelen protectie
– Op pad
– Pauze met gratis koffie of thee
– Na de clinic chillen in onze hang-out, mogelijkheid tot informatie over afstelling, materiaal
en gereedschap, aankoopadvies, info over mountainbikeweekenden, -vakanties,
workshop en antwoorden op al je vragen.

Prijs
€ 90,- per persoon, inclusief:
– Koffie, thee, frisdrank
– Grote bidon
– Protectie
– Platformpedalen
– Omkleedruimten met warme douches
– Onderhoud en afstelling van je mountainbike in de werkplaats
Prijzen zijn exclusief eventuele huur mountainbike: € 15,-

Voorzieningen
– Gratis parkeren
– Dames- en herenkleedkamers met (gratis) warme douches en toilet.
– Gratis borgkluisjes om waardevolle spullen achter te laten.
– Voor en na de clinic gratis koffie, thee en limonade.
– Je kunt mountainbikeschoenen uitproberen.
– Gratis wifi
– Na afloop gratis schoonmaak- en smeermiddelen, gereedschap én advies zodat je je
mountainbike weer helemaal schoon mee naar huis neemt.
– In onze uitgebreide werkplaats krijg je na afloop een korte workshop onderhoud.
– Vergunning van de omliggende natuurgebieden van Staatsbosbeheer en
Natuurmonumenten

Na inschrijving mailen we alle verdere informatie.


We starten ’s morgens, soms ook ’s middags. De clinics duren ongeveer tussen twee uur (ouder-kind) en ca. vijf uur bij volwassen. Wij kijken niet op een kwartiertje. Het is een dag genieten.
Met voorlichting in onze werkplaats en mogelijkheid je eigen mountainbike schoon te maken en af te stellen. En gezellig chillen in ons bikecafé.

mountainbike

Deze clinic is zowel op een hardtail als full-suspension mountainbike te volgen. En soms ook e-mtb. Alle drie bij ons te huur.
Al onze mountainbis beschikken over een verstelbare zadelpen (zadeldropper)

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan. Alles is bij ons (gratis) te leen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Clinic kost € 90,-
exclusief huur hardtail € 15,- / fully € 25,- of e-mtb € 40,-
Inclusief alle verdere faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc. etc.