MOUNTAINBIKECLINICS

Onder het motto ‘Ride Trails, Meet People, Have Fun’, is veel te leren en te genieten. In onze mountainbikeclinics en groepsarrangementen op maat verken en verleg je je eigen grenzen omdat concentratie, conditie, coördinatie en balans op de mountainbike belangrijk zijn, maar je ook een beetje bravoure en lef nodig hebt. Wij geven je daarbij nuttige tips, trucs en voorbeelden.

Mountainbiken is in veel situaties de kunst van het ‘loslaten’. Niet remmen, maar mountainbiken. Je leert zelf te kijken, de omgeving te lezen en je spoor te scannen, in plaats van blind de leider te volgen. Iedereen kan (hard) in een rechte lijn rijden, maar door het toepassen van rem- en bochtentechniek en door te springen in plaats van af te stappen, maak je het verschil. De gevarieerde oefeningen spreken tegelijkertijd je hart-long vermogen aan. Wij bieden variërende mountainbikeclinics aan, maar kijken voornamelijk naar persoonlijke aandacht om u optimaal te begeleiden.

Selectie van onze mountainbikeclinics

MTB Jumps & Drops  mtbclinic.nl mountainbike clinics bedrijfsuitje  mtbclinic.nl mountainbike clinics women only  mtbclinic.nl mountainbike clinics kids

Ook bieden wij groepsarrangementen aan, waarbij we eveneens gaan stoeien met de mountainbike en genieten van sporten in de natuur. Trefwoorden zijn onder andere motivatie, focus en omgaan met spanning. Om de volgende dag niet geblesseerd op het werk te verschijnen, letten wij nauwkeurig op de veiligheid. Iedereen blijft binnen zijn/haar comfortzone. Natuurlijk zijn ook dan onze nuttige en leerzame tips onontbeerlijk.

Inhoud mountainbikeclinics
Stap voor stap worden alle rijtechnieken op een ontspannen manier bijgebracht. Tijdens de clinic krijg je uitgebreid uitleg, doen we oefeningen en nemen we de tijd voor analyse en feedback. Afhankelijk van je wensen kan ergens meer of minder aandacht aan worden besteed. De inhoud van de clinic passen we op ieders niveau aan. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
– Lichaamshouding
– Balans, coördinatie, controle en flow
– Remtechniek: hoe rem je, wat is het verschil tussen je voor- en achterrem?
– Kijktechniek: hoe ga je om met onbekende trails, en hoe leer je trails ‘scannen’
– Bochtentechniek: Hoe neem je een vlakke bocht, een kuipbocht, en hoe zet je in een
switchback je achterwiel om?
– Hindernissen: hoe neem je hindernissen zoals wortels, boomstammen, drops en los zand?
Hoe doe je dit tijdens een klim of in een afdaling?
– Skills: hoe maak je een wheelie, bunny hop of wheeltap?

[huge_it_slider id=”8″]

“Nuttige clinic, onvermoeibare, enthousiaste instructeurs en leuke sfeer! Dit beginnertje reed met een voldaan gevoel naar huis. En een schone bike achterin, nog bedankt jongens!” – Esther


We starten ’s morgens, soms ook ’s middags. De clinics duren ongeveer tussen twee uur (ouder-kind) en ca. vijf uur bij volwassen. Wij kijken niet op een kwartiertje. Het is een dag genieten.
Met voorlichting in onze werkplaats en mogelijkheid je eigen mountainbike schoon te maken en af te stellen. En gezellig chillen in ons bikecafé.

mountainbike

Deze clinic is zowel op een hardtail als full-suspension mountainbike te volgen. En soms ook e-mtb. Alle drie bij ons te huur.
Al onze mountainbis beschikken over een verstelbare zadelpen (zadeldropper)

Natuurlijk een helm en handschoenen, daarnaast raden wij scheenbeschermers aan. Alles is bij ons (gratis) te leen. Ook flatpedals en mountainbikeschoenen.

Clinic kost € 85,-
exclusief huur hardtail € 15,- / fully € 25,- of e-mtb € 40,-
Inclusief alle verdere faciliteiten zoals douches, koffie, afspuiten, kettingolie etc. etc.